Owoc Lotosu.

Zdjęcie z serii Close Up w kuchni.

Sprzęt :

Do zdjęcia użyłem Nikona D7100 z obiektywem nikkor 50mm f1.8, pierścienia pośredniego, dyfuzora typu homemade, lampy błyskowej oraz statywu.

Parametry:

Iso100

50mm

f16

1/320s

 

Do zrobienia zdjęcia użyłem suszonego owocu lotosu oraz jakiejś sypkiej przyprawy (nie pamiętam nazwy).

Całość ustawiłem na drewnianym stole, obok rozstawiłem statyw na którym stał aparat z wyzwalaczem. Do lampy podpiąłem drugi wyzwalacz, oraz dyfuzor (homemade).

Lampa postawiona obok suchego owocu, tak by oświetlała go od góry. Kiedy naciskałem przycisk, sypałem od góry przyprawę.

projekt2.jpg

Jak widać, wbrew pozorom, zrobienie takiego zdjęcia wcale nie jest trudne. Wystarczy jedna lampa, wyzwalacze, pierścień pośredni i aparat  :msn-wink:

Oto efekt :

DSC_9078.jpg


Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

comments-bottom